Lieve mama en papa, 
Grote mensen gebruiken woorden in de opvoeding, ik gebruik mijn emoties, gedrag, spel en ontwikkeling. Voor het geval er een tijd komt dat we elkaar niet meer ‘verstaan’ wil ik je even iets belangrijks zeggen.

In de eerste plaats ben ik uit liefde gemaakt en door jullie in liefde ontvangen. Bij mijn geboorte bracht ik dan ook alleen maar liefde mee. Ik kon nog niet kon nadenken of oordelen, ik had alleen gevoel.
Alles om me heen voelde ik, dus ook jouw gevoelens.
Dus mocht er een tijd komen dat je stoeit met mijn gevoelens, check dan ook even of dit iets is waar jij zelf mee stoeit.

Wat ik ook belangrijk vind om je te vertellen is dat ik jullie heb uitgezocht als mijn ouders. Precies zoals jullie mij hebben uitgezocht als jullie kind. De natuur maakt hierin geen fouten.
Ik leer van jullie de lessen die ik hier op aarde wil leren. Andersom ook. Als jullie naar mij kijken, besef dan alsjeblieft dat ook ik jullie de afgesproken lessen zal leren.

Nog iets. Ik ben een deel van jullie, dus mocht je me ergens niet meer begrijpen, kijk dan of ik een deel van jullie laat zien wat je moeilijk vindt. Vaak is dat een pijnlijk deel van jezelf. Weet dan dat het niets met mij te maken heeft, maar met iets in jezelf.

Zoals de meeste mensen de buitenkant waarnemen, zo scan ik jullie binnenkant. Je kunt voor mij dan ook geen masker opzetten, ik prik daar feilloos doorheen. Doe dus alsjeblieft niet alsof. Dat is heel verwarrend voor mij.

Als jij je tranen niet huilt, dan zal ik ze voor je huilen.
En het zou mooi zijn als je mij troost en tegelijkertijd jezelf troost.

Als je ‘ja’ zegt terwijl je ‘nee’ voelt (of andersom), zal ik dat aangeven. Waarschijnlijk nog niet in woorden, maar wederom in mijn gedrag. Omdat ik voel dat er ergens iets niet klopt.

Als ik mezelf verlies in mijn fantasiewereld, besef dan dat ik dat doe om jou opnieuw te leren dromen en fantaseren. Neem mij daarom niet mee naar jouw wereld maar bezoek mijn wereld.

Geloof me als ik zeg dat ik alles uit de kast zal halen om jullie iets duidelijk te maken.
Sommigen signalen en emoties zal ik – mocht het niet lukken – extreem uitvergroten.
Alles vanuit onvoorwaardelijke liefde.

Als laatste…begrijp me alsjeblieft als ik tegen je zeg dat alles wat ik doe of niet doe, een reden heeft. Zou je dit alsjeblieft in je achterhoofd willen houden?

Schrijf het op. Leg het ergens neer. En als situaties met mij moeilijk worden, kijk dan nog eens terug naar dit verhaal en wees dan nieuwsgierig.

Want echt….. het enige wat ik wil is dat jullie gelukkig zijn.

xxxx  Jacqueline